Belineli: Stojaković me je isprašio, jebeno nemoguće

0
84

Marko Belineli, reprezentativac Italije i košarkaš Atlante Hoks, pričao je o najboljim “evropskim” igračima sa kojima je igrao i protiv kojih je igrao.

Belineli, koji je i dalje jedan do boljih šutera u NBA ligi, napisao je na “The Player’s Tribune” blog gde je izdvojio pet košarkaša.

Na tom spisku se nalaze četiri Evropljanina i jedan Amerikanac (za kojeg je sam priznao da je tu “varao”, jer je reč samo o evropskim igračima”).

Listu čine: Dirk Novicki, Predrag Stojaković, Hedo Turkolu, Manu Đinobili i Entoni Parker (Amerikanac, koji je igrajući u Evropi postao ikona).

Opisivajući Stojakovića, Belineli je napisao razne zanimljivosti.

Kao što sam vam i pre rekao, uvek sam mogao da pogodim šut. Ali, u poređenju sa Peđom sam bio ‘zidar’. On je bio jedan od momaka koje sam gledao kada sam igrao u Evropi, ali nisam imao priliku da ga upoznam, sve do vremena kada smo igrali zajedno u Nju Orleansu.

Tokom jednog treninga, Peđa me je izazvao da se takmičimo u šutiranju trojki. Čisto radi zabave.

Pogledajte otkačene oglase iz Srbije:

 

Isprašio mi je guzicu.

Ostao sam bez reči, zanemeo… Naravno da sam gubio i pre u šutiranju trojki, ali nikada ovako. Za početak, pogodio je 40 zaredom. Bilo je, izvinite na rečniku, je***o nemoguće. Za mene, on je najbolji šuter sa kojim sam igrao, verovatno najbolji u NBA.

Takođe, veliki je profesionalac. Pripremao me je da budem bolji, da uvek budem spreman. Značilo mi je to vreme tamo. Kasnije sam sa njim radio u Sakramentu, s tim što je on bio u ‘upravi’. Neverovatna je osoba, učio me je kako da budem profesionalac, kako da izgradim karijeru u NBA. Ne znam da li bih i dalje igrao u Americi da nije bilo njega“, napisao je Marko Belineli.

POSTAVI ODGOVOR

Molim Vas dodajte svoj komentar!
Molim Vas ubacite svoje ime ovde