CG: Požar i u Sutomoru, vatrogasci brane kuće i crkvu FOTO

0
14

Veliki požar koji je izbio iznad Sutomora u Crnoj Gori stavljen je pod kontrolu, javlja Radiotelevizija Crne Gore.

Pripadnici Službe zaštite spašavanja Bara, Budve i Ulcinja, uspeli su oko 20.30 da stave pod kontrolu veliki požar koji se od 17.30 rasplamsao na Golom brdu.

Vatra je opustošila borovu šumu, a sa požarom se i dalje bori više od 20 vozila i 50 vatrogasaca.

U trenucima razbuktavanja požara, načelnik Službe zaštite u Baru Velizar Čađenović kazao je, za TVCG, da je situacija veoma ozbiljna i da je to u 2017. najopasniji požar sa kojim se bore barski vatrogasci.

“Borimo da se odbranimo kuće od vatre. Trudimo se i da odbranimo crkvu Svete Petke u Maljeviku”, rekao je Čađenović.

U Crnoj Gori pojavili su se požati na više lokacija, a svi su pod kontrolom zahvaljujući naporima vatrogasnih timova iz cele zemlje, vojske i građana.

Kako se navodi, ekipe Direktorata za vanredne situacije i službi zaštite opština neprestano su na terenu gde koordinišu aktivnosti na gašenju požara i sanaciji posledica.

U opštini Podgorica, najteže stanje je u Tuzima gde je na lokaciji Vranska Gora potencijalno ugroženo nekoliko kuća.

“Vatrogasne ekipe su na terenu. Očekuje se lokalizacija požara do rane večeri”, kazali su portalu u Direktoratu za vanredne situacije.

Manji požari su na nekoliko lokacija na području Cetinja i Danilovgrada, a kako se navodi, tamo nisu ugroženi ni građani ni kuće.

Veliki požar izbio je tokom popodneva iza tržnog centra Delta, a vatrogasci su pokušavali da zaštite okolne kuće od vatre.

Kako je CdM-u kazao komandir službe zaštite Podgorica, Andrija Čađenović situacija je bila kritična, a saobraćaj iza Delte blokiran.

Osim ovog, veliki požar buknuo je na Marezi koji su gasile tri ekipe, zbog čega je ulaz u Podgoricu iz pravca Nikšića bio blokiran.

“Požar u Piperima u selima Crnci i Lopate takođe je ugrozio veliki broj domaćinstava. Na tom lokalitetu upućene su četiri ekipe. Novi požar izbio je ponovo u Kokotima, ali na drugoj lokaciji. Trenutno su tamo tri vatrogasne ekipe”, kazao je Čađenović.

POSTAVI ODGOVOR

Molim Vas dodajte svoj komentar!
Molim Vas ubacite svoje ime ovde