Venecuela o mogućoj vojnoj intervenciji SAD: Čin ludila

0
298

Venecuelanski ministar odbrane nazvao je ludošću izjavu američkog predsednika Donalda Trampa koji je rekao da SAD ne isključuju vojnu opciju kako bi se rešila kriza u Venecueli.

“To je čin ludila, čin vrhunskog ekstremizma”, rekao je ministar Vladimir Padrino.

On je reagovao na izjavu koje je nekoliko sati ranije dao američki predsednik.

“Imamo mnogo opcija za Venecuelu, uključujući i moguću vojnu opciju ako je potrebno”, rekao je Tramp novinarima.

Padrino je osudio “ekstremističku elitu koja vlada SAD-om”.

“U slučaju agresije, bićemo svi u prvim redovima kako bi branili interese i suverenitet naše voljene Venecuele“, dodao je Padrino.

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da ne odbacuje ni mogućnost “vojne opcije” za Venecuelu, kao odgovor na eskalaciju političke krize u toj zemlji.

Imamo mnogo opcija za Venecuelu, uključujući i potencijalnu vojnu opciju, ako bude bilo potrebe – rekao je Tramp novinarima u Nju Džerziju, a prenosi agencija Frans pres.

– Imamo trupe u čitavom svetu i na mestima koja su veoma udaljena. Venecuela nije toliko daleko, a ljudi tamo pate i umiru – dodao je Tramp.

On se, takođe, osvrnuo na pitanje Severne Koreje, o čemu je danas razgovarao sa kineskim predsednikom Si Đipingom. Tramp je pozvao sve strane da izbegavaju zapaljivu retoriku i akcije koje mogu da povećaju tenzije na Korejskom poluostrvu, dok je Si je u telefonskom razgovoru sa američkim predsednikom rekao da su Peking i Vašington zainteresovani za denuklearizaciju Severne Koreje.

POSTAVI ODGOVOR

Molim Vas dodajte svoj komentar!
Molim Vas ubacite svoje ime ovde