Iz MUP-a objašnjenje zašto “škode” a ne “fijat”

0
351

Beograd — Ministarstvo unutrašnjih poslova se prilikom odabira najbolje ponude na tenderu za kupovinu automobila pre svega rukovodilo cenom vozila.

To je za današnju “Politiku” izjavio državni sekretar u MUP-u Srbije Miroslav Miličković.

MUP je na tenderu nabavio 710 vozila “škoda rapid” čija je cena, po njegovim rečima, bila znatno povoljnija od one koju je ponudio drugoplasirani ponuđač, kragujevačka fabrika Fijat Krajsler automobili (FCA) za automobil “fijat 500L”.

Miličković je, kako piše Politika, kazao da su svi koji su učestvovali u pregovaračkom postupku javne nabavke vozila za MUP, zastupnici vozila “škoda”, “fijat” i “pežo”, imali ravnopravne šanse.

“Nije bilo nijednog prigovora, odnosno žalbe. To najbolje govori da je sve urađeno u skladu sa zakonom”, kazao je Miličković.

Po njegovim rečima, vozila su nabavljena na osnovu zaključka Vlade Srbije kojim je utvrđena poverljivost postupka i njegovo sprovođenje neposrednom pogodbom.

Miličković je istakao da su na isti način nabavljana vozila za vojsku i policiju i u vreme prethodnih vlada.

Za nove policijske automobile, kako je kazao, ove godine je izdvojeno 700 miliona dinara.

“MUP će nastaviti da ulaže novac u osavremenjivanje voznog parka i u naredne dve godine kada će, verujem, biti vozila drugih proizvođača”, rekao je Miličković.

Pre nabavke novih “škoda” prosečna starost vozila u MUP-u bila je 14 godina, piše “Politika”.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim Vas dodajte svoj komentar!
Molim Vas ubacite svoje ime ovde