U Beograd stiže “Putinova udarna pesnica”

0
267

U Batajnici će danas biti hiljade građana, a najviši gost iz inostranstva biće ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, “Putinova udarna pesnica”.

U svetskim krugovima smatra se da je Šojgu ozbiljan igrač i Putinova udarna pesnica.

Jednim gestom na Paradi u Moskvi povodom 70 godina pobede nad fašizmom, Šojgu se približio i onim slojevima ruskog naroda koji možada i imaju rezerve prema Putinovoj politici, ali su im važni vera i, pre svega tradicija.

Šojgu je rođen 1955. godine na jugu Sibira, na granici Rusije, Mogolije i Kine.

U godinama raspada Sovjetskog saveza,Šojgu formira Ministarstvo za vanredne situacije, danas već legendarni MČS koji stručnjaci u svetu smatraju najsposobnijom takvom službom na planeti.

2012, Šojgu postaje ministar odbrane. Njegov dolazak poklapa se sa renesanskom ruske vojske – posle decenija nemaštine obnavljaju se tehnika, ali i ugled i status oficira.

Pozicija vojnog autoriteta, kao i uloga jednog od osnivača Putinove Jedinstvene Rusije, Šojguu je donelo status čoveka od poverenja u svim planovima Kremlja. Ide se dotle da ulazi u malu grupu kandidata za Putinovog naslednika, ako nekada do takve promene eventualno dođe.

Pouzdani saradnik, čovek koji u Kremlj ulazi bez kucanja…. ali, kada sa nekim idete u lov, na pecanje i slične avanture, dovoljno govori ko je Sergej Šojgu u današnjoj Rusiji I svetu. Ko bude želeo da mu se obrati na ruskom ima još nekoliko sati da uvežba izgovor.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu prisustvovaće današnjem prikazu dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu Batajnica, kojim će biti obeležena 73. godišnjica oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Kako je najavilo Ministarstvo odbrane, Šojgu će u 9.50 časova sleteti na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” gde će mu biti priređen svečani doček a u 10.30h u zgradi Generalštaba, sastaće se sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom.

Šojgu i Vulin položiće u 14.30 h vence na Spomenik oslobodiocimа Beogrаdа i Spomenik sovjetskom vojniku nа Novom groblju a u 15h obići će Hrаm Svetog Sаve gde će rаzgovаrаti sа pаtrijаrhom Srpske pravoslavne crkve Irinejem.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim Vas dodajte svoj komentar!
Molim Vas ubacite svoje ime ovde